Rulandské Bílé

Toto víno vás mile překvapí rozmanitostí vůnů, z nichž vyniká hruška máslovka a čerstvé mandle.

Podávejte při teplotě 10-13 °C

Stolování: Hodí se dobře i k uzeným rybám, k pečením, k sýrům s ušlechtilými plísněmi.
Také k hutnější, ale ne příliš výrazné úpravě hovězího i vepřového masa, k hustším polévkám, k výraznějším paštikám a k uzenému masu. 

Skladem (2 ks)
Kód: 174
249 Kč –12 % 219 Kč
Kategorie: Bílá vína HRADIL
Rulandské Bílé Víno Hradil 575x728
249 Kč –12 %

Bílá vína zpracováváme metodou cryomacerace. Technologický proces spočívá v naležení hroznů bez třapin při teplotě 8°C po dobu tří dnů. Tímto postupem získáváme zvýšenou barvu ze slupek, výraznější buketní tóny a až 75% přírodních antioxidantů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.

Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž jim dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.