Slámové víno DRÁPAL - Pálava 2016 (sladké)

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Položka byla vyprodána…
Na dotaz
Kód: 2825
499 Kč
Kategorie: Slámová vína DRÁPAL
Položka byla vyprodána…
Pálava, slámové víno 2016
Akce Božské

Luxusní slámové víno s přívlastkem z Moravy. Víno získalo ocenění Zlatá medaile Forum Moravium 2016. Zbytkový cukr: 163,5 g/l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: