LAUENSTEIN Adventní kalendář - vánoční stromeček 300g (4511)
Za každými dveřmi na vás čeká vynikající, čistě nealkoholická lanýžová nebo pralinková specialita z naší továrny Lauenstein.

Minimální doba trvanlivosti: 15.03.2026
| Kategorie: | Lauenstein confiserie Německo |
|---|---|
| Záruka: | 03/2026 |
| EAN: | 4001527045112 |
Složení:
Cukr, kakaové máslo, kakaová hmota , sušené plnotučné mléko , šlehačka , lískové ořechy , mandle , zvlhčovadla (sorbitol, invertáza), glukózový sirup , máslo , sušené odstředěné mléko , květový med, emulgátor: lecitiny ( sójový , slunečnicový, řepkový), invertní cukrový sirup, maltodextrin, přírodní aroma, malinový prášek, mletá skořice, vanilkový extrakt, okyselující látka (kyselina citronová), koriandr, nové koření, muškátový květ, hřebíček, anýz, smetanový prášek , aroma koření Speculatius ( obsahuje pšenici ), kardamom, prášek z bourbonské vanilky.
Může obsahovat stopy jiných ořechů.
Kakaová sušina: minimálně 60 % v hořké čokoládě.
Kakaové máslo: minimálně 34 % v bílé čokoládě.
Kakaová sušina: minimálně 58 % v hořké čokoládě.
Kakaová sušina: minimálně 38 % v mléčné čokoládě.
Kakaové máslo: minimálně 31 % v bílé čokoládě.
Kakaová sušina: minimálně 36 % v mléčné čokoládě.
Nutriční hodnoty
| na 100 g | |
|---|---|
| Energie (kcal) | 541 |
| Energie (kJ) | 2254 |
| Tuk (g) | 35,7 |
| z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 19.2 |
| Sacharidy (g) | 47,8 |
| z toho cukry (g) | 43,8 |
| Bílkoviny (g) | 5,5 |
| Sůl (g) | 0,1 |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie společnosti Confiserie Burg Lauenstein GmbH začala v roce 1964 v tehdy téměř 300 let starém Fischbachsmühle poblíž dnešního Ludwigsstadtu. Zdálo se, že pralinky, které se ručně vyráběly v budově bývalého mlýna a sila, byly natolik oblíbené, že byla v roce 1965 provedena registrace firmy pod vtipně znějícím názvem Pralinenboy. V roce 1989 byla společnost začleněna do Confiserie Burg Lauenstein Lothar Feddrich & Dr. Kaub GmbH přejmenován a o tři roky později na Confiserie Burg Lauenstein GmbH. Vášeň pro exkluzivní čokoládu a smysl pro detail zůstaly změnou názvu nedotčeny. Sladká mistrovská díla se dodnes vyrábí ručně v továrně ve franském Lauensteinu. S láskou, S vášní a více než 50 lety zkušeností zpracovávají čokoládáři Lauenstein smetanový nugát, čerstvou smetanu, křupavé mandle, šťavnatý marcipán, vynikající koření a čokoládu rozplývající se v ústech a znovu a znovu vytvářejí kouzelné kompozice a chuťové nuance. Inovace jsou v Confiserie Burg Lauenstein velmi důležité. Nezapomíná se však na konzistenci a návaznost, zejména s ohledem na čerstvost a kvalitu.
