LAUENSTEIN Vánoční pralinky a lanýže 200g - bez alkoholu (ručně vyráběné pralinky) (5275)
Ručně vyráběné pralinky a lanýže bez alkoholu.
Minimální doba trvanlivosti: 15.05.2026
| Kategorie: | Lauenstein confiserie Německo |
|---|---|
| Záruka: | 05/2026 |
Složení:
Cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, lískové ořechy , sušené plnotučné mléko , šlehačka , mandle , zvlhčovadla (sorbitol, invertáza), máslo , glukózový sirup, sušené odstředěné mléko , máslo , pistácie , jádra vlašských ořechů , emulgátory: lecitiny ( sójový , slunečnicový, řepkový), květový med, koncentrát višňové šťávy, maltodextrin, invertní cukrový sirup, pšeničná mouka , kakaové lupínky, přírodní aroma, sůl, kyselina (kyselina citronová), vanilkový extrakt, višně, skořice, mletá skořice, smetanový prášek , koriandr, slunečnicový olej, nové koření, muškátový květ, hřebíček, řepkový olej, anýz, prášek z Bourbon vanilky, aroma koření Speculaas ( obsahuje pšenici ), barviva (měďnaté komplexy chlorofylu, karmín), kardamom, laktóza , mléčná bílkovina , barvivo ovocný koncentrát (bezinky), extrakt z ječného sladu , kypřicí látka (hydrogenuhličitan sodný).
Může obsahovat stopy jiných ořechů.
Kakaová sušina: minimálně 60 % v hořké čokoládě.
Kakaové máslo: minimálně 34 % v bílé čokoládě.
Kakaová sušina: minimálně 38 % v mléčné čokoládě.
Kakaové máslo: minimálně 31 % v bílé čokoládě.
Kakaová sušina: minimálně 36 % v mléčné čokoládě.
Nutriční hodnoty
| na 100 g | |
|---|---|
| Energie (kcal) | 553 |
| Energie (kJ) | 2303 |
| Tuk (g) | 36,8 |
| z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 18,4 |
| Sacharidy (g) | 47,8 |
| z toho cukry (g) | 44,2 |
| Bílkoviny (g) | 5,9 |
| Sůl (g) | 0,1 |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie společnosti Confiserie Burg Lauenstein GmbH začala v roce 1964 v tehdy téměř 300 let starém Fischbachsmühle poblíž dnešního Ludwigsstadtu. Zdálo se, že pralinky, které se ručně vyráběly v budově bývalého mlýna a sila, byly natolik oblíbené, že byla v roce 1965 provedena registrace firmy pod vtipně znějícím názvem Pralinenboy. V roce 1989 byla společnost začleněna do Confiserie Burg Lauenstein Lothar Feddrich & Dr. Kaub GmbH přejmenován a o tři roky později na Confiserie Burg Lauenstein GmbH. Vášeň pro exkluzivní čokoládu a smysl pro detail zůstaly změnou názvu nedotčeny. Sladká mistrovská díla se dodnes vyrábí ručně v továrně ve franském Lauensteinu. S láskou, S vášní a více než 50 lety zkušeností zpracovávají čokoládáři Lauenstein smetanový nugát, čerstvou smetanu, křupavé mandle, šťavnatý marcipán, vynikající koření a čokoládu rozplývající se v ústech a znovu a znovu vytvářejí kouzelné kompozice a chuťové nuance. Inovace jsou v Confiserie Burg Lauenstein velmi důležité. Nezapomíná se však na konzistenci a návaznost, zejména s ohledem na čerstvost a kvalitu.
