Cuvée Davis Rosé 2021 pozdní sběr (suché)
Toto svěží růžové víno je vyrobeno z 80 % ZW a 20% AND. Velmi svěží aromatické víno s vůní převážně lesních malin a ostružin. V chuti najdete smetanovo - jogurtové tóny.
Stolování: víno kombinujeme spíše s lehčími pokrmy.
Kategorie: | Rosé HRADIL |
---|
Růžová vína se stejně jako červená vína vyrábějí z odrůd modrých hroznů metodou krátkého naležení. Rosé je vyráběno stejnou technologií jako běžné červené nebo bílé víno s ideální zralostí a šťávou, která je lisovaná a zkvašená tak aby měla jen tolik barvy, aniž by dodávala barvu červeného vína. Díky tomu je neuvěřitelně osvěžující a aromatické.
Naše rosé cuvée Davis vzniká sofistikovanou metodou míchání odrůd
( Zweigeltrebe 80 %, André 20% )...tak, aby bylo dosaženo požadované harmonie a výsledné víno vynikalo nejlepšími z vlastností spojených odrůd.
Rosé je aromatické a velmi osvěžující a je vhodné dát si ho k obědu, večeři nebo jen tak na zahradě.
Jedná se o víno, které se dá pít po celý rok. Rozvíjí nejlepší aromatické látky když není příliš chladné, nechte láhev zahřát několik minut poté, co jste je vyndali z lednice.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž jim dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.