Vinařství Hradil Čejkovice
Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž jim dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.

Tímto vínem oslovíme ctitele sladších, plných vín s výrazným buketním tónem žluté čajové růže, limetky a stopami medu. Podávejte při teplotě 10-12 °C Stolování: Podává se k...

Stejně jako gentleman má i toto víno své osobité kouzlo (charizma, noblesu, originalitu) Víno Gentleman byl stvořen pro výjimečné chvíle. Harmonická chuť lesních jahod s...

NOVÁ ETIKETA Tato barvířka vznikla křížením (Revolta x Alilbernet x André). Jako jediní v ČR ji zpracováváme metodou bílého vína bez macerace na slupkách. Záměrně je zde...

Perlivé víno vyrobené kouzelnou metodou. Bohatá pěna, množství jemných třepetavých bublin, které se táhnou až k povrchu skla, polechtají nejen zrakové smysly ale i...

Toto svěží růžové víno je vyrobeno z 80 % ZW a 20% AND. Velmi svěží aromatické víno s vůní převážně lesních malin a ostružin. V chuti najdete smetanovo - jogurtové tóny....

Víno rubínové barvy s intenzivní vůní černého rybízu a ostružin s jemným dubovým nádechem. Stolování: masitá jídla, jehněčí pečeně, bifteky, krůtí maso, zvěřina nebo jídla s...

Barva je hustě sytá, tmavě granátová s fialovými odlesky. Jogurtová vůně je doplněna tóny lesních plodů, ostružin a borůvek. Chuť je plná a velmi intenzivní. Podávejte při...

Ve vůni najdeme přezrálé tropické ovoce papája a mango. Svěží kyselinku v chuti doplňuje lehký zbytkový cukr. Vyniká hlavně celkový ovocný charakter.

Toto víno vás mile překvapí rozmanitostí vůnů, z nichž vyniká hruška máslovka a čerstvé mandle. Podávejte při teplotě 10-13 °C Stolování: Hodí se dobře i k uzeným rybám, k...

Rulanda Vás okouzlí vůní exotického ovoce, zvláště pak vůní fíkových plodů. V chuti pak nejdete plnost a vyzrálost hroznů. Barva může být lehce do oranžova díky maceraci na...

Víno zrálo částečně v dubových sudech kde bylo promícháváno na jemných kalech po dobu 10 měsíců. Tento Ryzlink je radost ochutnat jako mladý, má ale obrovský potenciál...

Ve vůni najdeme převážně květ černého bezu s vyzrálým angreštem s lehkým nádechem dubových tónů. Podávejte při teplotě 10-12 °C Stolování: Tento Sauvignon je vhodný ke...
Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem