Vinařství Hradil Čejkovice
Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž jim dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.
Jiskrná, elegantní s dostatkem medových tonů. Vznešená a nedílná součást našeho života.Užít si každou lahev, dívat se co je zvenčí, ochutnat co je uvnitř.
Gentleman MZV – tohle víno má své osobité kouzlo (charizma, noblesu, originalitu) Svůdná a lákavá vůně lesních jahod s lehkým nádechem ananasových tonů. Intenzita jeho chuti je...
Rubinet MZV – spojení rukou v kombinaci s unikátní metodou zpracování hroznů, nám ve vzájemném vztahu odhaluje výjimečné víno. Zaujme svým nezaměnitelným aroma čokolády,...
Frizzante – Bohatá pěna, množství jemných třepetavých bublin, které se táhnou až k povrchu skla, polechtají nejen zrakové smysly ale i srdíčko. Díky spojení těchto smyslů nezná...
Rosé Cuvée Davis vzniká přímým lisováním odrůd 80% Rulandské Modré a 20% Zweigeltrebe tak, aby bylo dosaženo požadované harmonie vůní a chutí smetanovo – jahodových tónů.Jedná...
Zatím co si sluneční paprsky hrají s bohatými šťavnatými hrozny cabernetu na našich vinicích, my netrpělivě čekáme na velké finále. Zráním v sudu pak vzniká prvotřídní kvalita...
Sytě hustá barva je výrazným rysem této odrůdy. Pomalým točením ve sklenici uvolňuje jemné vůně lesních plodů. Jemná tříslovina, lahodné víno středním tělem. Podávejte při...
Rodí se na slunných svazích, nasává teplo slunce a sílu deště. Pečlivostí během sklizně voňavých bobulí nás odměňuje výraznou vůní tropického ovoce s mimořádně plnou chutí.
Menší hrozny spolu s nízkým zatížením keřů vytváří základ pro vyzrálost a velký potenciál této odrůdy. Odhaluje se tak víno zlatožluté barvy s příjemným zbytkovým cukrem....
Svou ušlechtilost získal ležením na akátovém sudu po dobu 15.měsíců. Trpělivost byla u tohoto ryzlinku odměnou. Dostal tak zcela nový rozměr.
Redukce výnosu před sklizní na vinici dává tomuto vínu pevnou strukturu a odrůdové aroma. Zdánlivě obyčejné věci se stávají zvláštní příležitostí k nekončící konverzaci.Vyzývavé...
Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem