Cabernet Sauvignon

Víno rubínové barvy s intenzivní vůní černého rybízu a ostružin s jemným dubovým nádechem.

Stolování: masitá jídla, jehněčí pečeně, bifteky, krůtí maso, zvěřina nebo jídla s kořenitými omáčkami.

Skladem (9 ks)
Kód: 198
249 Kč –16 % 209 Kč
Cabernet Sauvignon Víno Hradil 575x728
249 Kč –16 %

Kvašením modrých hroznů a jejich následným lisováním vznikají  červená vína. Chloubou našeho rodinného vinařství je výroba červeného vína odrůda Rubinet - barvířka, která vznikla křížením odrůd Alibernet, Revolta a André. Zpracování tohoto vína probíhá netradičně tzv. technologii bílého vína, bez macerace na slupkách. V roce 2005 dal možnost profesor Kraus našemu vinařství jako jedinému na celé Moravě vysadit tuto krásnou barvířku, kterou sám vyšlechtil, abychom vyzkoušeli novou odrůdu s nezaměnitelným aroma čokolády, vanilky, višní, karamelu a lehkým nádechem pražené kávy.

Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.

Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž jim dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.