Dornfelder

Barva je hustě sytá, tmavě granátová s fialovými odlesky. Jogurtová vůně je doplněna tóny lesních plodů, ostružin a borůvek. Chuť je plná a velmi intenzivní.

Podávejte při teplotě 17 °C

Stolování: Toto víno se hodí k těstovinám.

Skladem (63 ks)
Kód: 195
249 Kč –12 % 219 Kč
Dornfelder Hradil
249 Kč –12 %

Kvašením modrých hroznů a jejich následným lisováním vznikají  červená vína. Chloubou našeho rodinného vinařství je výroba červeného vína odrůda Rubinet - barvířka, která vznikla křížením odrůd Alibernet, Revolta a André. Zpracování tohoto vína probíhá netradičně tzv. technologii bílého vína, bez macerace na slupkách. V roce 2005 dal možnost profesor Kraus našemu vinařství jako jedinému na celé Moravě vysadit tuto krásnou barvířku, kterou sám vyšlechtil, abychom vyzkoušeli novou odrůdu s nezaměnitelným aroma čokolády, vanilky, višní, karamelu a lehkým nádechem pražené kávy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.

Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž jim dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.