LINDT - CAFFAREL Nocciolotta 165g (mléčný nugát) (kód 80354)

Čokoládový pralinka v krásné dárkové krabičce z mléčné čokolády s náplní z mléčného krému s celým lískovým oříškem.

minimální doba trvanlivosti: 30.4.25

Skladem (4 ks)
Kód: 8049
Značka: LINDT - CAFFAREL
165 Kč
81Ot5ify5LS. AC SL1500
Pepe doporučuje

. Složení:

cukr, 15% sušeného plnotučného mléka, kakaové máslo, 8,5% lískových ořechů, rostlinné tuky (palmový a bodlákový tuk, illipè a bambucké máslo), kakaová hmota, rostlinné oleje (slunečnicový, světlicový a rýžový), nízkotučný kakaový prášek, 1% sušené odstředěné mléko, emulgátor: Sójový lecitin, vanilin.

Může obsahovat mandle a jiné ořechy. Bez lepku.

Vyrobeno v Itálii.

Kakao ze zemí mimo EU

Výživová hodnota na 100g výrobku:

Energetická hodnota 2382kJ/570 kcal

Tuky 35g

z toho nasycené mastné kyseliny  16g

Sacharidy  56g 

z  toho cukry 50g

Bílkoviny 8,0g

Sůl 0,18g  

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Caffarel vyrábí čokolády v Turíně již od roku 1826, kdy Pier Paul Caffarel přeměnil malou dílnu na čokoládovnu. S použitím místních proslulých piemontských lískových oříšků je smíchal s čokoládou a vytvaroval je do podoby malé lodičky – vynalezl nyní slavné Gianduiotto. Jméno Gianduia přišlo v roce 1865, kdy místní městský maskot Gianduia rozdával Gianduiotti divákům turínského karnevalu a od té doby toto jméno spojoval s čokoládou. Gianduia jsou jediné čokolády, které nejsou strojově tvarované, ale jsou zpracovány vytlačováním tradičním způsobem. Vysoká koncentrace lískových oříšků vytváří krémovou cukrovinku, která se bude rozplývat na jazyku.

 

1865 - V 19. století Caffarel vynalezl nový produkt, přidal ke kakaové hmotě a cukru vysoké množství lískových oříšků (slavná "Tonda Gentile delle Langhe"), nahradil kakaový prášek, který chyběl kvůli ekonomickému omezení po napoleonském čase. Tak vznikla Gianduotto, pojmenované po masce turí nského karnevalu. "Gianduia 1865" byla první zabalená čokoládová pralinka na světě.

1968 - Společnost se přestěhovala do Luserna San Gioivani (50.00 m2, 25.000 m2 zakrytých), rodiště svého zakladatele.

1997 - Caffarel se stal součástí skupiny Lindt & Sprüngli

Dnes - Caffarel je oceňován v Itálii a po celém světě pro svou nezpochybnitelně dobrou kvalitu, pečlivou pozornost věnovanou detailům a vyjímečný obal