LINDT - CAFFAREL Gianduia intenzivně hořká 80g (kód 79995)

CAFFAREL GIANDUIA 1865 HOŘKÁ

Ne každá čokoláda je stvořena sobě stejná! Slavný italský čokoládový Caffarel je jedním z mála cukrářů, kteří vyrábějí sametovou čokoládu z kakaových bobů. Pečlivě vybírají a míchají nejkvalitnější kakaové boby z celého světa. Jedno kousnutí této čokoládové tyčinky Gianduia 1865 a ochutnáte rozdíl Caffarel! Ve skutečnosti rodina Caffarel byla první, kdo v italském Turíně v roce 1865 namíchal pastu z lískových oříšků s jemnou čokoládou. Milovníci čokolády – toto potěšení Gianduia 1865 musíte vyzkoušet!

Minimální doba trvanlivosti: 30.4.25

 

Skladem (4 ks)
Kód: 6549
Značka: LINDT - CAFFAREL
89 Kč
Kategorie: Caffarel
LINDT - CAFFAREL Gianduia intenzivně hořká 80g (kód 79995)
Tip Božské

SLOŽENÍ:

Cukr, 25% piemontské lískové ořechy, kakaové máslo, kakaová hmota, nízkotučné kakao, emulgátor lecitin (sója),mandle,  vanilin (umělé aroma).

Může obsahovat vlašské ořechy a pistáciové ořechy.

Obsahuje mléko.

Kakao: minimálně 47 %.

Bezlepkový výrobek.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Caffarel vyrábí čokolády v Turíně již od roku 1826, kdy Pier Paul Caffarel přeměnil malou dílnu na čokoládovnu. S použitím místních proslulých piemontských lískových oříšků je smíchal s čokoládou a vytvaroval je do podoby malé lodičky – vynalezl nyní slavné Gianduiotto. Jméno Gianduia přišlo v roce 1865, kdy místní městský maskot Gianduia rozdával Gianduiotti divákům turínského karnevalu a od té doby toto jméno spojoval s čokoládou. Gianduia jsou jediné čokolády, které nejsou strojově tvarované, ale jsou zpracovány vytlačováním tradičním způsobem. Vysoká koncentrace lískových oříšků vytváří krémovou cukrovinku, která se bude rozplývat na jazyku.

 

1865 - V 19. století Caffarel vynalezl nový produkt, přidal ke kakaové hmotě a cukru vysoké množství lískových oříšků (slavná "Tonda Gentile delle Langhe"), nahradil kakaový prášek, který chyběl kvůli ekonomickému omezení po napoleonském čase. Tak vznikla Gianduotto, pojmenované po masce turí nského karnevalu. "Gianduia 1865" byla první zabalená čokoládová pralinka na světě.

1968 - Společnost se přestěhovala do Luserna San Gioivani (50.00 m2, 25.000 m2 zakrytých), rodiště svého zakladatele.

1997 - Caffarel se stal součástí skupiny Lindt & Sprüngli

Dnes - Caffarel je oceňován v Itálii a po celém světě pro svou nezpochybnitelně dobrou kvalitu, pečlivou pozornost věnovanou detailům a vyjímečný obal