Slámové víno DRÁPAL - Ryzlink vlašský 2018 (sladké)

Slámové víno – Vinařství Oldřich Drápal – Ryzlink vlašský slámové víno

Výjimečné sladké slámové vino z typické moravské odrůdy Ryzlink vlašský. Vybrané zralé a čisté hrozny leží minimálně 4 měsíce na slámových rohožích ve větraném prostoru. Během sušení dochází k napadení slupek hroznu ušlechtilou plísní, potom k vysoušení vody z napadených bobulí. Šťáva z takto vysušených hroznů je velmi koncentrovaná, sladká, extraktivní a dle odrůdy také plná kyselinek.

Tento Ryzlink vlašský má plnou zlato-žlutou barvu, ve vůni květinové, travnaté a medové vůně. V chuti tóny tropického ovoce, sena a medu.

Skladem (12 ks)
Kód: 4811
499 Kč –30 % 349 Kč
ryzlink vlassky 2015
Akce
499 Kč –30 %

Počátky vinařství Drápal sahají do roku 1980, kdy začal Oldřich vyrábět první vína. Stále ho lákala myšlenka vyrábět něco nového a atypického. Od roku 2003 se začal specializovat a vyrábět skvělá slámová vína ve větším měřítku a se kterými se proslavil po celém vinařském světě. Desítky vinařských medailí a ocenění o tom jasně vypovídají.

Ve svém podniku zpracovává hrozny od svých stálých dodavatelů. Hrozny se sbírají ručně. Cukernatost hroznů při sběru se pohybuje v rozmezí 20 až 24° ČNM. Po sklizni hrozny leží (v poslední době se používá způsob zavěšení) 4 až 5 měsíců na rákosových roštech. Po čas ležení se hrozny pečlivě kontrolují a nahnilé bobulky jsou odstraněny.

Při následném lisovaní se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Vína kvasí na 10 až 12 obj.%, bezcukerný extrakt se pohybuje v rozmezí 50 až 80 g/l. Podle zkušenosti vína těchto parametrů jsou stabilní a mají předpoklad pro dlouhé uskladnění ve sklepě.

Vína lahvuji po dvou létech od výroby do lahví o objemu 0,2l (na přání zákazníků je možné lahvovat i do lahví 0,35l).
Roční produkce se pohybuje okolo 20 000 lahví vína. Počet druhů a láhví je striktně omezen.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení