Víno Hradil Čejkovice Pálava 0,75l výběr z hroznů

Tímto vínem oslovíme ctitele sladších, plných vín s výrazným buketním tónem žluté čajové růže, limetky a stopami medu.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Stolování: Podává se k silněji kořeněným jídlům, k paštikám, ke sladkým úpravám masa, k jemným ovčím či kozím sýrům, chipsům a olivám. 

Skladem (9 ks)
Kód: 189
249 Kč –16 % 209 Kč
Kategorie: Bílá vína HRADIL
Pálava Víno Hradil 575x728
249 Kč –16 %

Bílá vína zpracováváme metodou cryomacerace. Technologický proces spočívá v naležení hroznů bez třapin při teplotě 8°C po dobu tří dnů. Tímto postupem získáváme zvýšenou barvu ze slupek, výraznější buketní tóny a až 75% přírodních antioxidantů.

Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.

Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž jim dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.